Een dagje uit in Drenthe? Bezoek dan één van de vele pretparken, dierentuinen, doe-parken of speeltuinen. Bekijk de historie van turf in het Veenpark of bezoek het Hunebedcentrum in Borger. Hieronder een selectie, maar er is nog veel meer. Eén vakantie in Drenthe is echt niet genoeg om alles te bekijken en vooral te beleven. Boek nu de B&B en ga zelf op pad!

Klik op de foto’s voor informatie
WILDLANDS
Het bekendste dierenpark van Drenthe. Het ligt in Emmen, was voorheen bekend als het Noorder Dierenpark. Op een nieuwe locatie is in 2016 een schitterend dierenpark geopend met de naam Wildlands Adventure Zoo. Op 22 Km van de Mantinger Es.
ZOO BIZAR
Een mini dierenpark in een oude boerderij in museumdorp Orvelte. Te vinden op 8 Km van de Mantinger Es. Ideaal voor een familiedag, gecombineerd met een bezoek aan het museumdorp.
OPENLUCHTMUSEUM ELLERT EN BRAMMERT
Gebaseerd op de legende van de twee reuzen Ellert en Brammert. Ga terug in de tijd, leer en ervaar hoe de Drenten vroeger leefden in een plaggenhut. Kijk hoe de eeuwenoude houtzagerij nog in werking is, of leer spinnen op een spinnewiel. In Schoonoord op 17 Km van Mantinge.
VEENPARK
Met name in het oostelijk deel van Drenthe is al sinds de 16e eeuw turf gestoken. In het Veenpark kun je met een treintje door het Bargerveen waar je gedemonstreerd krijgt hoe vroeger turf gewonnen werd. Het grootste openlucht museum van Nederland ligt in Bargercompascuum op 40 Km van Mantinge.
HUNEBEDCENTRUM BORGER
Drenthe herbergt 52 hunebedden, waarvan de grootste in Borger, bij het Hunebedcentrum ligt. De keien wegen tot wel 20.000 kilo! Dat stapelen moet 5000 jaar geleden een enorme klus geweest zijn. Kom het zelf bekijken in het Hunebedcentrum in Borger op 23 Km van de Mantinger Es.
THE NATURE GAME
Leer op een moderne eigentijdse manier de prachtige natuur van het Dwingelderveld kennen. Met een magische tablet, de spectator, speel je al wandelend door de bossen aan de hand van een sprookjesverhaal een natuurspel. Voor het hele gezin. Op 10 Km van de Mantinger Es.
DROUWENERZAND
Volgens de ANWB als het leukste uitje van Drenthe 2021. Een vakantiepark voor jong en oud met meer dan 20 attracties. Consumpties zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Drouwenerzand ligt op 26 Km van de Mantinger Es.

VOGELPARK RUINEN
Als vogelliefhebber kom je in Drenthe sowieso aan je trekken. In het vogelpark Ruinen kun je de vogels van dichtbij bekijken, van wadlopers tot weidevogels en heel veel andere gevederde vrienden. Het park ligt in Ruinen, op 20 Km van de Mantinger Es.

VLINDERPARADIJS PAPILIORAMA
Geniet van de prachtige kleuren van vlinders en leer hoe ze leven in een speciaal aangelegd mini-oerwoud. Te vinden in Havelte, op 35 Km van de Mantinger Es