Een plek waar je echt uitrust

Luister hoe je ’s morgens wakker wordt

Bed & Breakfast                          

De Mantinger Es heeft in de voormalige stal twee sfeervolle tweepersoons B&B kamers, genoemd naar twee vogels die elke dag te zien en te horen zijn in de tuin: de boomklever en de boomkruiper.
De kamers hebben allebei een eigen badkamer met vloerverwarming, douche, toilet en wastafel. U slaapt op een comfortabel boxspringbed met elektrisch verstelbaar matras. De bedden zijn 210 cm lang en 160 cm breed (2 x 80). Er is in allebei de kamers een kast aanwezig voor uw kleding of andere zaken. Er kan een apart bed bijgeplaatst worden voor een derde persoon.
De kamers grenzen aan een ruimte waarin u wandelschoenen, jassen e.d. kwijt kunt. U kunt er gratis een kopje koffie of thee nemen, wat lezen of uitrusten na een wandeling of fietstocht. U vindt er ook een koelkast en een magnetron. B&B gasten hebben een eigen ingang in het gebouw en een eigen terras met tuinmeubelen.
Het ontbijt wordt geserveerd om 08:30. Eerder of later in overleg. In de theeschenkerij zijn tijdens openingstijden belegde panini’s en tosti’s verkrijgbaar.

Kamer Boomklever

De boomklever is een gezellige kamer op het zuidoosten van de B&B. De kamer heeft een fantastisch uitzicht over Drentse akkers en bossen, vanuit uw bed kunt u de zon zien opkomen. Zachte kleuren en blankhouten deuren maken de uitstraling landelijk en karaktervol, net als het zitje met twee comfortabele stoelen.

Kamer Boomkruiper

De boomkruiper ligt aan de tuinzijde van de B&B. U kijkt uit over de tuin met daarachter het natuurgebied Mantingerbos- en weiden. Er is een zitje met twee comfortabele stoelen. De grote hangkast heeft net als de badkamer houten deuren waardoor een warme, landelijke beleving ontstaat. 

Uitzicht

Vanuit de kamers heb je een fantastisch uitzicht  over weidse akkers en natuurgebieden. Vergeet je verrekijker niet, het hele jaar door zijn er bijzondere vogels te zien. Denk aan zeearend, wielewaal, raaf, kiekendief, havik en afgelopen jaar zelfs een slangenarend.

Over de naamgeving van de kamers: de boomklever en de boomkruiper

Misschien vraag je je af hoe we aan de namen van de kamers gekomen zijn. De boomklever en de boomkruiper zijn twee bijzondere vogels die je vrijwel zeker zult zien als je bij ons logeert. Horen doe je de boomklever zeker! Ze worden vaak door elkaar gehaald omdat de namen op elkaar lijken.
Boomklever en boomkruper: de kamers van de Mantinger Es

Boomklever

De boomklever is heel kleurrijk en beweeglijk, klimt even gemakkelijk omhoog als omlaag langs een stam. Hij is net zo brutaal en stoer als hij er uit ziet. Vaak hoor je ‘m ‘bikken’ op takken of schors op zoek naar insecten. hij komt in de winter graag langs bij een voederplank. Zijn heldere zang is onmiskenbaar.

Boomkruiper

Een Boomkruiper daarentegen is onopvallend, stil en redelijk schuw. Hij klautert spiraalsgewijs omhoog langs een boomstam op zoek naar insecten. Hij steunt daarbij op zijn lange staart. Zijn zang is vriendelijk en zacht.