Bed & Breakfast                              

De Mantinger Es heeft in de voormalige stal twee sfeervolle tweepersoons B&B kamers, genoemd naar twee vogels die elke dag te zien en te horen zijn in de tuin: de boomklever en de boomkruiper. De vele vogels in en om onze tuin zorgen 's morgens vroeg voor een concert dat u niet snel zult vergeten.

De meeste gasten delen liever geen badkamer met andere gasten. Onze kamers hebben daarom allebei een eigen badkamer met vloerverwarming, douche, toilet en wastafel. U slaapt op een comfortabele boxspring met elektrisch verstelbaar matras. De bedden zijn 210 cm lang en 160 cm breed (2 x 80). Er is in allebei de kamers een kast aanwezig voor uw kleding of andere zaken. Er kan een apart bed bijgeplaatst worden voor een derde persoon, dit kunt u aangeven in het opmerkingenveld als u reserveert.

De kamers grenzen aan een ruimte waarin u wandelschoenen, jassen e.d. kwijt kunt. Dat kan uiteraard ook op de kamer zelf. U kunt er gratis een kopje koffie of thee nemen, wat lezen of uitrusten na een wandeling of fietstocht. U vindt er ook een koelkast en een magnetron. B&B gasten hebben een eigen ingang in het gebouw en een eigen terras met tuinmeubelen.

Het ontbijt wordt geserveerd vanaf 08:00, of zoveel eerder of later als u wilt. In de theeschenkerij zijn tussen 1 april en 1 oktober als lichte lunch belegde panini's en tosti's verkrijgbaar. 

Het uitzicht

Kamer 'Boomklever'

De boomklever is een gezellige kamer op het zuidoosten van de B&B. De kamer heeft een fantastisch uitzicht over Drentse akkers en bossen, vanuit uw bed kunt u de zon zien opkomen. Zachte kleuren en blankhouten deuren maken de uitstraling landelijk en karaktervol, net als het zitje met twee comfortabele stoelen.


Boek deze kamer
Kamer 'Boomkruiper'

De boomkruiper ligt aan de tuinzijde van de B&B. U kijkt uit over de tuin met daarachter het natuurgebied Mantingerbos- en weiden. Er is een zitje met twee comfortabele stoelen. De grote hangkast heeft net als de badkamer houten deuren waardoor een warme, landelijke beleving ontstaat. 


Boek deze kamer
Doe een Bed & Breakfast cadeau!

Kleven en kruipen

De kamers zijn genoemd naar twee vogels die onze tuin vast bewonen. De kans dat u ze te zien of te horen krijgt is groot, ze zijn er vrijwel altijd. De vogels worden nogal eens door elkaar gehaald, hoewel ze er heel verschillend uit zien.

De boomklever is heel kleurrijk en beweeglijk, klimt even gemakkelijk omhoog als omlaag langs een stam. Hij is net zo brutaal en stoer als hij er uit ziet. Vaak hoor je 'm 'bikken' op takken of schors op zoek naar insecten. hij komt in de winter graag langs bij een voederplank. Zijn heldere zang is onmiskenbaar:

Een Boomkruiper daarentegen is onopvallend, stil en redelijk schuw. Hij klautert spiraalsgewijs omhoog langs een boomstam op zoek naar insecten. Hij steunt daarbij op zijn lange staart, die daardoor behoorlijk slijt. Zijn zang is vriendelijk en zacht: