Drenthe is rijk aan natuur, maar zeker aan cultuur. Fraaie landgoederen of “Havezathen” waar ooit edelen en jonkvrouwen woonden bestaan nog steeds. Of maak een tripje naar “de koloniën van weldadigheid” waar ooit de kansarmen van Nederland aan het werk konden en de mogelijkheid voor een beter leven kregen. Boek nu de B&B en ga zelf op pad!

Klik op de foto’s voor informatie
KAMP WESTERBORK
Historie die nooit meer vergeten mag worden. Gebouwd als vluchtelingenkamp voor de opvang van Duitse joden maar door de Duitsers in gebruik genomen als doorvoerkamp. Hier vandaan werden meer dan 100.000 Joden, Sinti en Roma afgevoerd naar concentratiekampen in Duitsland. Een plek die op iedereen die er komt diepe indruk maakt. Op 20 Km van Mantinge.
HUNEBEDCENTRUM BORGER
Drenthe herbergt 52 hunebedden, waarvan de grootste in Borger, bij het Hunebedcentrum ligt. De keien wegen tot wel 20.000 kilo! Dat stapelen moet 5000 jaar geleden een enorme klus geweest zijn. Kom het zelf bekijken in het Hunebedcentrum in Borger op 23 Km van de Mantinger Es
MOMUMENTENDORP ORVELTE
Het Drentse boerenleven van toen. Nostalgisch en authentiek. Een klein knus dorpje zoals Drenthe er vele telde. Het herbergt allerlei attracties, bezienswaardigheden en winkeltjes. Van toen en nu. De oer-gezellige Orvelter fairs zijn wijd en zijd bekend. Op 8 Km van B&B de Mantinger Es.
KOLONIEN VAN WELDADIGHEID
200 jaar geleden was Nederland er slecht aan toe. Napoleon had zijn sporen nagelaten, er heerste grote armoede en hongersnood. Om mensen aan onderdak, werk en voedsel te helpen is de Maatschappij van weldadigheid opgericht met als proefkolonie Frederiksoord. Westerse “paupers” domweg verhuizen naar het Noorden om daar te gaan boeren pakte echter vaak verkeerd uit. Bezoek o.a. het museum, op 33 Km van Mantinge.
LANDGOED OVERCINGEL
In het hart van Assen ligt het fraaie historisch landgoed Overcingel, daterend uit 1777 en nu nog 5 hectare groot. Het is in beheer bij het Drents Landschap. De tuin is ingericht in de geliefde Engelse landschapsstijl. Je kunt er fantastisch in wandelen. Op 28 Km van Mantinge.
LANDGOEDERENGORDEL PATERSWOLDE
Ten noord-oosten van Eelde-Paterswolde ligt de zogenaamde landgoederengordel. Tussen de 15e en de 20e eeuw zijn hier veel buitenplaatsen en landgoederen gesticht. Het gebied heeft een grote natuurwaarde. Het bevat o.m stinzenplanten, kettingbruggetjes, een doolhof en bomen van 350 jaar en ouder. 10 landgoederen hebben de status van monument. Op 50 Km van Mantinge.
BEELDENTUIN GEES
Tentoonstelling van bijzondere beelden in een prachtige landschappelijke tuin. Een grote diversiteit aan kunstenaars. Verschillende exposities in een fraaie omgeving. Op 15 Km van B&B de Mantinger Es.

CENTRUM BEELDENDE KUNST EMMEN
Het CBK is gevestigd in “de Fabriek”, een mooie locatie in Noordbarge, gemeente Emmen. Er zijn het hele jaar exposities, lezingen en workshops voor kunstliefhebbers. Op 28 Km van B&B de Mantinger Es.

Drenthe kent meer dan honderd kleine galerieën, ateliers en beeldentuinen. Juist de kleinschaligheid maakt het erg leuk om ze te bezoeken. Hier vindt je een mooi overzicht met voor elke kunstliefhebber wel iets.