Ben je sportief aangelegd, en het maakt niet uit of dat recreatief of professioneel is, dan is de omgeving van Mantinge net als de rest van Drenthe vol uitdagingen en activiteiten. Vraag ons naar de mooiste lokale routes voor wielrenners, fietsers en wandelaars. Ook als .gpx beschikbaar om in je routeplanner te gebruiken. Boek nu de B&B en ga zelf op pad!

Klik op de foto’s voor meer informatie
COL DU VAM
Het gevoel van een echte berg! Een uitdaging voor een recreant, een stevige training voor gevorderde wielrenners en mountainbikers. 2100 meter lang naar een hoogte van 48 m (vanaf voorjaar 2024 liefst 69 m!) met stijgingspercentages tot 15%. Er loopt een prachtige mountainbike route door het gebied. Als wielrenner moet je hier geweest zijn! Op 8 Km van B&B de Mantinger Es.
DRENTHEPAD
Ontdek wandelend de schoonheid van Drenthe. De route is in totaal 324 Km lang en loopt over de allermooiste wandelpaden door ydillische dorpjes en natuurgebieden. Het pad loopt langs de Mantinger Es. Een ideale plek om te overnachten dus!

DRENTSE FIETS4DAAGSE
De Drentse fiets4daagse is tot ver over de landsgrenzen bekend! Vier dagen fietsen door de mooiste stukjes van Drenthe. Je kunt op 6 plaatsen starten: Westerbork (op 5 Km van de Mantinger Es), Meppel, Emmen, Diever, Dalen en Assen.
MOUNTAINBIKETRAILS
Is mountainbiken jouw sport dan kun je je in Drenthe uitleven. Er zijn vele prachtige routes uitgezet waar je het beste uit jezelf kunt halen. Met als ultieme prestatie de extreme DRENTHE200 marathon die in de winter gehouden wordt.
Klik op de foto voor een overzicht van routes.
WANDELKNOOPPUNTEN MIDDEN-DRENTHE
Het recreatieschap Drenthe ontwikkelt samen met de gemeente en de provincie Drenthe een wandelknooppuntennetwerk, te herkennen aan de bruin-witte paaltjes. In Midden-Drenthe is het zo goed als klaar. Net als met de fietsknooppunten kies zelf je route van knooppunt naar knooppunt. Nooit meer verdwalen en door de mooiste plekjes!
WANDELROUTE MANTINGER ES
Onze eigen wandelroute. Voor de wat meer ervaren wandelaar. De route start bij onze B&B of, als je met de auto komt, een klein stukje verder op parkeerplaats Mantingerveld. Een bijzonder mooie wandeling van 25 Km door bos, heide en dorpen. Ook in de winter erg leuk om te doen.
RONDE VAN DRENTHE
De ronde van Drenthe staat bij wielrenners hoog aangeschreven. Erg leuk om er bij te zijn, maar uiteraard nog veel leuker om ‘m zelf te fietsen. Helaas is vanwege o.m. hoge kosten besloten de profronde voor mannen 2024 te schrappen. Mogelijk komt er weer een ronde in 2025. De vrouwen rijden wel op 10 maart 2024 o.m. over de vernieuwde, hogere VAM berg.

TT ASSEN 2023
Sinds jaar en dag het grootste motorspektakel van Nederland. Een week lang wordt er rondom assen van alles georganiseerd met als top de Motul GP. Op 24 Km van B&B de Mantinger Es.

ZWEMMEN IN DRENTHE
Drenthe is rijk aan fraaie zwemplassen. De meeste liggen midden in de natuur en zijn op zomerse dagen fantastisch om in te zwemmen. Zwemplas Ter Horsterzand ligt het dichtst bij de Mantinger Es, op ca. 10 Km. Dan zijn er de Kibbelkoele in Schoonoord en zwemplas Schoonhoven in Hollandscheveld. Klik op de afbeelding voor een overzicht van meer dan 25 zwemplassen.
WANDELROUTE DE BLINKERD
De route voert u langs een deel van de loop van het Oude Diep, een heel oude beek die achter de Mantinger Es ontspringt. Langs een plek waar ooit de vuilstortplaats van de wijde omgeving was is een schitterend natuurgebied ontstaan. Beklim de VAM berg, het dak van Drenthe, en kijk op 48 meter hoogte uit over een prachtig landschap. Op 7 Km. van de Mantinger Es.
EKOTOURS
Op safari in Drenthe op de milieuvriendelijke manier. Verken de mooiste plekjes in een elektrische auto. In Exloo, op 30 Km van de Mantinger Es.
OVERZICHT WANDELROUTES DRENTS LANDSCHAP
Er zijn heel veel mooie wandelroutes in Drenthe. Het Drents landschap heeft een mooi overzicht waarop voor iedere wandelaar wel iets van zijn of haar gading te vinden is. Klik op de foto voor het overzicht.