Fietsen en wandelen

In de omgeving van Mantinge raak je nooit uitgekeken

Drenthe heeft van het landelijk fietsplatform de 5-sterrenstatus als fietsprovincie gekregen. Vooral de afwisseling van het Drentse landschap blijft veel fietsers en wandelaars bij: of je nu van bossen, heide, open landschappen of idyllische dorpjes houdt, je vindt het er allemaal. Ook de Mantinger Es is lid van het landelijk fietsplatform, wat betekent dat u bij ons verzekerd bent van kwaliteitsprodukten.

Fietst u op knooppunten? Kom dan eens langs bij onze theeschenkerij voor een heerlijke kop cappuccino of thee met wat lekkers. U vindt ons tussen de fietsknooppunten 60 en 64. Op 200 meter vindt u wandelknooppunt 14. De wandelknooppuntenkaart van de omgeving is bij ons verkrijgbaar voor 3,95.

Ga eens mee op pad met onze natuurgids Willem. Wij organiseren het hele jaar wandelingen onder zijn leiding. Een uitgelezen kans om de wonderschone natuur van Drenthe beter te leren kennen! Bekijk de wandelingen in onze wandelagenda. U kunt daar ook aanmelden.

Er is voor fietsers en wandelaars ontzettend veel te beleven in Drenthe. Vraag ons er gerust naar! Een paar tips hebben we hier voor u vast op een rijtje gezet.

Voor wandelaars

Wandelen door de Broekstreek

Direct vanuit de Bed & Breakfast kunt u door de Broekstreek wandelen. De Broekstreek is de naam van de streek waar de drie dorpjes Mantinge, Balinge en Garminge in liggen. Omdat dit in het hart van natuurgebieden Mantingerbos- en weiden en het Mantingerveld ligt kunt u er prachtig wandelen. Vraag ons naar de routes. Of wandel mee met onze georganiseerde wandelingen, zie onze wandelagenda. 

De Mantinger Es wandeling van 25 Km

Wij durven te zeggen: de mooiste wandeling uit de omgeving. Bent u ervaren wandelaar, loop dan onze Mantinger Es langeafstandswandeling. 25 kilometer door bos, over heide en door dorpen. U komt onderweg geen horeca tegen, dus koffie en een boterhammetje uit de rugzak, op een open plek ergens in het bos. Wel eens een adder van dichtbij gezien? Dit is je kans. Op de foto hieronder zie je waar de wandeling onder meer doorheen loopt. De droom van elke wandelaar!

Bestel hier de wandeling

Het Drenthepad

Het Drenthepad is een 329 kilometer lange route dwars door de allermooiste gebieden van Drenthe. De Mantinger Es ligt aan het Drenthepad en is daarmee een ideale overnachtingsplaats als u etappes van het Drenthepad loopt.

Wandelroute de Blinkerd


De wandelroute langs de Blinkerd voert u langs de loop van het Oude Diep, een heel oude beek. Langs een plek waar ooit de vuilstortplaats van de wijde omgeving was is een schitterend natuurgebied ontstaan. Beklim de VAM berg, het dak van Drenthe, en kijk op 48 meter hoogte uit over een prachtig landschap.

Voor fietsers

Drenthe routes C&A 

Wist u dat kledingmerk C&A een serie fraaie fietsroutes in Drenthe heeft uitgezet? U vindt ze hier.

Museumdorp Orvelte 

Hier lijkt de tijd 100 jaar stil te hebben gestaan. Als u nostalgie van dichtbij wilt beleven is er in Nederland geen mooiere plek dan Orvelte. Klinkerweggetjes, rustieke winkeltjes en monumentale, fraai rietgedekte boerderijen rondom een ouderwetse brink. Veel activiteiten en evenementen in het dorpshart.

Hunebed “De Papeloze kerk” 

Drenthe bezoeken doe je natuurlijk niet zonder een hunebed van dichtbij te hebben gezien! De Papeloze kerk is de dichtstbijzijnde. Voor de grootste fiets je naar het Hunebedcentrum in Borger op 24 km.

Commissaris Cramer fietspad

Rond het Dwingelder veld loopt wat misschien wel het mooiste fietspad van Nederland is: het Commissaris Cramer pad. Vergeet uw verrekijker en uw fototoestel niet. U kunt er naar toe fietsen of bij het Planetron (de sterrenwacht) in Dwingeloo parkeren. Bezoek daar ook eens een sterrenkijkavond!

Openluchtmuseum Ellert en Brammert 

Maak mee hoe Drenten 100 jaar geleden leefden. Ervaar hoe het geweest moet zijn om in een plaggenhut te wonen. In het museum is een blijvende expositie, regelmatig zijn er demonstraties van oude ambachten. En natuurlijk de legende van Ellert en Brammert, de twee reuzen van het Ellertsveld.

Bovenstaande evenementen gaan in 2020 vanwege de Corona uitbraak niet door. Klik op de afbeelding om te zien wanneer de evenementen weer plaatsvinden