Ontspanning en activiteiten

Drenthe heeft van het landelijk fietsplatform de 5-sterrenstatus als fietsprovincie gekregen. Vooral de afwisseling van het Drentse landschap blijft veel fietsers en wandelaars bij: of je nu van bossen, heide, open landschappen of idyllische dorpjes houdt, je vindt het er allemaal. Ook voor cultuurliefhebbers is er meer dan genoeg te bezoeken. De Mantinger Es is lid van het landelijk fietsplatform, wat betekent dat u bij ons verzekerd bent van kwaliteitsprodukten.

het is niet zeker of musea, attracties en andere uitjes open zijn vanwege corona. Controleer altijd vooraf de website van atteacties e.d.

Fietst u op knooppunten? Kom dan eens langs bij onze theeschenkerij voor een heerlijke kop cappuccino of thee met wat lekkers. U vindt ons tussen de fietsknooppunten 60 en 64. Op 200 meter vindt u wandelknooppunt 14. De wandelknooppuntenkaart van de omgeving is bij ons verkrijgbaar voor 3,95.


Wandelen door de Broekstreek

Direct vanuit de Bed & Breakfast kunt u door de Broekstreek wandelen. De Broekstreek is de naam van de streek waar de drie dorpjes Mantinge, Balinge en Garminge in liggen. Omdat dit in het hart van natuurgebieden Mantingerbos- en weiden en het Mantingerveld ligt kunt u er prachtig wandelen. Vraag ons naar de routes. 


Wandelroute

De Mantinger Es wandeling van 25 Kilometer
Wij durven te zeggen: de mooiste wandeling uit de omgeving. Voor de meer ervaren wandelaars. 25 kilometer door bos, over heide en door dorpen. U komt onderweg geen horeca tegen, dus koffie en een boterhammetje uit de rugzak, op een open plek ergens in het bos. Wel eens een adder van dichtbij gezien? Dit is je kans. Op de foto hier onder zie je waar de wandeling onder meer doorheen loopt. De droom van elke wandelaar!
Bestel hier de wandeling.

Wandelen rond Mantinge
De route van de Mantinger Es wandeling loopt door prachtige gebieden

Drenthepad

Het Drenthepad is een 329 kilometer lange wandelroute dwars door de allermooiste gebieden van Drenthe. De Mantinger Es ligt aan het Drenthepad en is daarmee een ideale overnachtingsplaats als u etappes van het Drenthepad loopt


Wandelroute de Blinkerd

De wandelroute langs de Blinkerd voert u langs de loop van het Oude Diep, een heel oude beek. Langs een plek waar ooit de vuilstortplaats van de wijde omgeving was is een schitterend natuurgebied ontstaan. Beklim de VAM berg, het dak van Drenthe, en kijk op 48 meter hoogte uit over een prachtig landschap.


Fietsroutes C&A

Drenthe routes C & A
Wist u dat kledingmerk C&A een serie fraaie fietsroutes in Drenthe heeft uitgezet? U vindt ze hier.


Museumdorp Orvelte

Het museumdorp Orvelte ligt op 10 Km van de Mantinger Es. De tijd lijkt er 100 jaar stil te hebben gestaan. Als u nostalgie van dichtbij wilt beleven is er in Nederland geen mooiere plek dan Orvelte. Klinkerweggetjes, rustieke winkeltjes en monumentale, fraai rietgedekte boerderijen rondom een ouderwetse brink. Veel activiteiten en evenementen in het dorpshart.


Hunebedden. Drenthe bezoeken doe je natuurlijk niet zonder een hunebed van dichtbij te hebben gezien! De Papeloze kerk in Schoonoord is de dichtstbijzijnde op 18 Km. Voor Drenthe’s grootste hunebed fiets je naar het Hunebedcentrum in Borger op 24 km.


Mooiste fietspad van Drenthe

Rond het Dwingelderveld loopt het mooiste fietspad van Drenthe, maar misschien wel van heel Nederland: het Commissaris Cramer pad. Het ligt op 10 Km van de Mantinger Es. Vergeet uw verrekijker en uw fototoestel niet. U kunt er naar toe fietsen (10 Km) of bijvoorbeeld bij het van der Valk hotel in Spier parkeren. De Dwingeloo Radiotelescoop is onderweg ook een bezoekje waard.


Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Maak mee hoe Drenten lang geleden leefden. Ervaar hoe het geweest moet zijn om in een plaggenhut te wonen. In het museum is een blijvende expositie, regelmatig zijn er demonstraties van oude ambachten. En natuurlijk de legende van Ellert en Brammert, de twee reuzen van het Ellertsveld.


Drentse fietsvierdaagse 2021
Het fietsevenement van Nederland: de Drentse Fietsvierdaagse

TT Assen 2021
Het motorsportevenement van het jaar: de TT in Assen

Bluesfestival Grollo
Het Holland International Bluesfestival in Grolloo